Introductie

RTV AudioDownload Tool is een applicatie voor het downloaden van audiobestanden bij aanbieders van weer, verkeer en nieuws bulletins. Deze kunnen worden voorzien van een audio vormgeving. U dient wel een overeenkomst te hebben met een aanbieder. Met deze tool is ook mogelijk om zelf geproduceerde (nieuws)bulletins of complete radio-uitzendingen te downloaden.

Ondersteunende bronnen zijn webserver (http/https), FTP server, netwerk share of lokale map. De applicatie bevat daarnaast verschillende audio opties zoals converteren naar MP3/Wave, andere bitrate of samplerate, stereo/mono, audio optimalisatie etc.

RTV AudioDownload Tool andere ondersteunende functionaliteiten:

Audiovormgeving

Met het RTV AudioDownload Tool kan een audiobestand worden voorzien van audiovormgeving. De vormgeving bestaat uit statische audiobestanden van het type Wave of MP3. Eventueel kan ook dynamisch de audiovormgeving bestanden worden geselecteerd bijvoorbeeld op dag van de week of uur van de dag ("het nieuws van 2 uur..."). De mogelijkheden van audiovormgeving zijn:

De download tool biedt ook beperkte audiobewerkingen aan het gedownloaded audiobestand. Zoals het trimmen van stiltes vooraan en achteraan het bestand.

Freeware en Professional edities

RTV AudioDownload Tool is beschikbaar in twee edities: de gratis "freeware" editie en een "professionele" editie. De professionele editie kan ge-evalueerd worden voor 30 dagen. Daarna moet een licentie worden aangeschaft.