RTV AudioDownload Tool

De RTV AudioDownload Tool is een applicatie voor het automatisch ophalen van audiobestanden bij aanbieders van weer, verkeer en nieuws bulletins bedoeld voor uitzending. De applicatie is bekend om de vele mogelijkheden zoals audiovormgeving toepassen aan een opgehaald audiobestand. De download tool wordt ook veelal ingezet voor andere audio toepassingen. Binnenkort gaat de tool verder zonder de voorvoegsels 'RTV' en krijgt de naam "AudioDownload Tool".
Er wordt gewerkt aan een Engelstalige versie van de tool.

http://www.audiodownloadtool.nl
http://www.audiodownloadtool.com


Automatisch opgemaakte audiobestanden met uitgesproken teksten (text-to-speech)

RTVSoftware helpt radiostations en organisaties met text-to-speech oplossingen. Bijvoorbeeld voor korte mededelingen tijdens de uitzending.

Voorbeeld:


RTV Silence Detection

RTV Silence Detection is een detectie tool bij stiltes en zachte audio. Wanneer geen audio wordt geconstateerd, wordt er gewaarschuwd per email, SMS en kunnen API verzoeken worden uitgevoerd naar URL's. Ook scripts kunnen worden uitgevoerd. De tool is beschikbaar in het Nederlands en Engels.
Er wordt gebouwd aan een cloud beheerplatform voor meer mogelijkheden.

https://www.silencedetection.com


RTV Uitzendingen

RTV Uitzendingen is een totaaloplossing voor het beheren van de programmering en het aanbieden van uitzendingen via de website of app. Het systeem bestaat uit een website met een beheerdeel voor de programmering. De programmering is beschikbaar via api's in de data formats Json of xml. Ook is er een iframe oplossing om de programmering met uitzending-gemist te integreren in een bestaande website. Een aparte tool zorgt dat nieuwe uitzendingen beschikbaar komen voor uitzending-gemist. De website is opensource en het hele systeem is gratis. RTVSoftware kan eventueel voor hosting regelen.

https://www.rtvuitzendingen.nl


Het Radionieuws Audioplatform

Voor Het Radionieuws heeft RTVSoftware een audioplatform gerealiseerd waarmee nieuwsbulletins worden geproduceerd voor omroepen. Die afnemers kunnen dan met een overeenkomst met Het Radionieuws gebruik maken van deze faciliteit en zo de verschillende audiobestanden (nieuwsbulletins, weerberichten, etc.) downloaden voor hun uitzendingen.
Het platform voorziet de nieuwslezers met hun eigen opnamesoftware van een complete beheeromgeving. Het systeem is gebouwd met als doel de verschillende soorten bulletins zo snel mogelijk beschikbaar te kunnen stellen voor omroepen die de meest actuele informatie aan hun luisteraars willen laten horen.

http://audioserver.hetradionieuws.nl/


Audio compile and distribution platform

Een Software as a service (Saas) cloud-oplossing waarop omroepen hun eigen audiobestanden samenstellen en vanaf downloaden, direct klaar voor uitzending. HIerop worden bulletins samengesteld die complex en afhankelijk van derde partijen zijn.


Carmen

CARMEN staat voor Computer Aided Radio ManageMENt en is een totaaloplossing op het vlak van radio-automatisering. Carmen is een product van "The Tech Factory". RTVSoftware ontwikkelt de software.

https://carmenserver.nl


Apps

Voor verschillende omroepen heeft RTVSoftware apps gebouwd. Dit zijn apps met radio/tv speler, podcast, programmering, on-demand en andere functionaliteiten.

Portofolio


Nonstopmuziek.nl (experiment)

Nonstopmuziek.nl is een experiment van RTVSoftware waarop realtime informatie van nonstop uitzendingen kan worden afgelezen.

https://www.nonstopmuziek.nl


Radio opname verwerkingssysteem (project naam)

Voor verschillende omroepen heeft RTVSoftware een systeem gebouwd waarmee programmamakers hun radioprogramma's thuis of ergens anders kunnen opnemen en opsturen naar de studio voor uitzending. Het systeem heeft een eigen opname tool en is zeer gebruikersvriendelijk voor de programmamaker en beheerder. Het systeem heeft een bewakende functie op kwaliteit van audio opname en herinnert programmamakers als er nog geen opname is gemaakt. Het systeem bevat opties zoals noodprogramma's e.d.


Goed bedacht...

Een besloten platform van RTVSoftware waarop nieuwe functionele en technieken worden uitgeprobeerd voor aangesloten omroepen.